Trei tendințe din industria producției de lapte

Trei tendințe din industria producției de lapte

Trei tendințe din industria producției de lapte – de la mulsul robotizat la sisteme de monitorizare călduri pentru bovine… Producția modernă a produselor lactate caută în mod constant noi inovații.

Utilizați tehnologia în ferma dumneavoastră?

Au trecut vremurile în care fermierii petreceau ore întregi mulgând vacile una câte una.

Producția de produse lactate a evoluat semnificativ în ultimul deceniu. Ea continuă să se schimbe într-un ritm incredibil de rapid.

De la mulsul robotizat la sisteme de monitorizare pentru bovine… Producția modernă a produselor lactate caută în mod constant noi inovații. Toate acestea pentru a crește producția de lapte, a îmbunătăți calitatea laptelui și a reduce costurile. Iată primele trei tendințe tehnologice din industria producției de lapte de astăzi.

Muls robotic

Sistemele robotizate de muls sau sistemele automate de muls (AMS), au fost dezvoltate la sfârșitul secolului al XX-lea și au fost disponibile comercial de la începutul anilor 1990. De la lansare, aceste sisteme au crescut în popularitate.

Mulsul robotizat este atunci când un sistem mecanic – sau un robot – mulge automat o vacă de lapte fără a implica munca umană. Sistemul este configurat pentru a ghida vacile în sala de muls. Apoi identifică fiecare vacă în mod individual prin scanarea unei etichete de identificare. Înregistrează date despre muls, lapte și înregistrează orice date. Pe baza numărului ei de etichetă, aparatele cunosc exact forma ugerului și a corpului vacii. Chiar și ultima dată când a fost mulsă și cantitatea care a fost produsă.

Se recomandă ca atunci când începeți să implementați mulsul robotizat, să începeți cu 50-60 de vaci per robot și să împărțiți grupul în două subgrupe. În primele trei zile ar trebui să atragi vacile în săli de muls de trei ori pe zi. Acest lucru ar trebui făcut într-un mod foarte calm și răbdător pentru a preveni ca vacile să aibă o conotație negativă cu robotul. În aceste trei zile, vei vedea că 75% dintre vaci merg la roboți pe cont propriu.

Avantajele mulsului robotizat sunt numeroase, deoarece nu trebuie gestionate. Acesta colectează date valoroase și puteți economisi ore de muncă manuală pe zi.

Robot de muls DairyRobot R9500
Robotul de muls DairyRobot R9500 – efectuează totul în manșonul de muls. De la pregătirea mamelonului pentru muls până la post-scufundare.

Gulere / coliere pentru vaci cu sistem de monitorizare CowScout

O nouă tehnologie portabilă și-a făcut drum în domeniul zootehnic. Vă prezentăm gulerul pentru vaci  – un sistem de monitorizare pentru vaci.

Cu gulerele pentru vaci puteți aduna o cantitate mare de date despre sănătatea, obiceiurile și fericirea cirezii dvs. Aceasta include numărul de pași pe zi, precum și ruminația. Toate datele colectate sunt trimise către un portal pe care îl puteți accesa de pe computer sau smartphone. Puteți partaja orice informație anormală pe care o găsiți cu medicul veterinar. Veți ușura detectarea și rezolvarea stresului, bolilor sau problemelor legate de sănătate încă de la debut.

Poate cel mai mare beneficiu dintre toate – CowScout vă permite să detectați când o vaca este în călduri, momentul optim pentru montă. Din acest motiv, puteți crește șansele de a avea sarcini sănătoase, ceea ce poate duce la creșterea producției de lapte.

COWSCOUT sistem monitorizare vaci
Dispozitivele CowScout pentru gât sau picior vă informează în mod fiabil, non-stop, când o vacă este pregătită pentru inseminare.

Împingător automat de furaje

Ați dori să lucrați mai puțin pentru un randament mai mare? Cine nu ar face-o? Împingătorul automat de furaje este o altă tendință tehnologică de vârf care ia cu asalt industria produselor lactate.

Această mașină împinge furajele către frontul de furajare în timpul și perioadele pe care le stabiliți dumneavoastră. Acest lucru nu numai că vă economisește ore de muncă, ci le permite vacilor să aibă acces constant la hrana proaspătă non-stop.

Un împingător automat de hrană poate declanșa consumul frecvent de hrană – zi și noapte. Asta va aduce un aport mai mare de hrană în rândul efectivului dumneavoastră. Acest lucru poate duce la animale mai sănătoase, o fertilitate îmbunătățită, o producție îmbunătățită și vă poate economisi bani pe termen lung.

Pe măsură ce tehnologia de astăzi continuă să crească și să evolueze, industria produselor lactate va urma exemplul. De la aplicații care monitorizează sănătatea cirezii la drone care scanează câmpurile. Chiar și prelate controlate de termostat care mențin vacile confortabile pe tot parcursul iernii.

Industria produselor lactate devine mai avansată decât oricând! Fermierii vor continua să se străduiască să îmbunătățească producția, să promoveze calitatea animalelor și să economisească timp și energie la fermă.

Robot de impingere furaje FRone
Robotul de impingere furaje FRone este proiectat pentru a impinge furajul regulat si programat spre frontul de furajare.

De la produse individuale până la sisteme complete, tehnologia oferită de ACS Farm Construct este de ultimă generație, dezvoltată și fabricată conform celor mai recente orientări și standarde de calitate. Echipamente realizate de producători internaționali de renume în domeniu: GEA Farm Technologies, KERBL, Royal de Boer, Jourdain, JAPY Tech, Veno etc.

Pentru oferte de sisteme sau echipamente, răsfoiește magazinul nostru sau contactați ACS Farm ConstructEchipa noastră vă oferă consultanță în ceea ce privește construcția și proiectarea de construcții agricole, dotări echipamente și sisteme zootehnice – flux tehnologic pentru ferme bovine, ferme caprine sau ferme ovine.

Recomandă articolul:

Newsletter

Introdu adresa ta de e-mail mai jos pentru a te abona la newsletter-ul nostru