Curățarea grajdului – Îndepărtarea dejecțiilor

Îndepărtarea dejecțiilor

Igiena exemplară în grajd este extrem de importantă pentru sănătatea cirezii, aceasta fiind și condiția primordială în asigurarea unei producții de lapte de calitate. Bolile de ongloane și mastita pot fi evitate, iar riscul general de infecție este redus. Cu toate acestea, măsurile de igienă depind foarte mult de tipul procedeului de creștere a animalelor și de echipamentele instalate în grajduri.

SRone 2 robot dejectii
Robot curățare dejecții Srone

În calitate de experţi, cu zeci de ani de experienţă în procesarea gunoiului de grajd, suntem în măsură să vă oferim produse de cea mai bună calitate, prin intermediul gamelor de produse Gea, Royal De Boer. Vom identifica întotdeauna sistemul adecvat nevoilor dumneavoastră, fie că este vorba de montarea unui transportor de dejecţii sau a unui grajd cu stabulaţie liberă, indiferent de tipul de podea – solidă sau de tip grătar. Programul cuprinzător variază de la sisteme de antrenare cu lanţ la echipamente hidraulice cu ridicare, până la roboţi de colectare a dejecţiilor. Vă stăm cu plăcere la dispoziţie spre a vă consilia în alegerea sistemelor optime de curăţare a grajdurilor.

Gratar de trecere pentru vaci Tip 97.000
Grătar de trecere pentru vaci Tip 97.000

Având în vedere că plugurile racloare trebuie comandate în funcţie de dispunerea grajdului, și, în majoritatea cazurilor se pliază pe cererea clienţilor, vă prezentăm mai jos descrierea sistemelor complete. Consultanţii ACS Farm vă vor asista cu plăcere în proiectarea unui sistem complet de curăţare a grajdului.

Sisteme de gestionare a dejecţiilor de grajd

Robot pentru dejecţii SRone

Acest robot agil pentru podele tip grătar este destinat marilor performanţe. Cu o contragreutate de 500 kg, aparatul are o adeziune fermă la sol, având o forţă de împingere de 100 kg. SRone poate acoperi o arie de până la 8600 mp, la viteza maximă de 5m/min. Durata zilnică de operare este de 19 ore. Bateriile se încarcă complet într-un interval de 5 ore. Având în vedere acest concept, robotul SRone poate fi folosit 24/24 h.
În plus, SRone curăţă eficient, ajungând la suprafeţe greu accesibile din grajd și are rezistenţă împotriva acizilor și a podelelor alunecoase. Robotul nu reprezintă un primejdiu pentru animale, fiind capabil să le evite, prin intermediul senzorilor integraţi în racletă.

SRone 3 robot dejectii
Robot pentru dejecţii SRone

• Fiabilitate: robotul nu depinde de lanţuri și mașini de ridicat
• Specializat din toate punctele de vedere: soluţia perfectă pentru pardoselile tip grătar
• Foarte ușor de manevrat: lăţime 80 cm, înălţime 55 cm, rotire completă în 2 m.
• Contragreutate mare: masă totală de 500 kg pentru o aderenţă excelentă
• Curaţare performantă: capacitatea de a împinge până la 100 kg, cu o lăţime operativă cuprinsă între 1.40-2 m
• Tehnologie avansată: recunoașterea obstacolelor și a rutelor
• Rezultate eficiente: operativitate de 19 ore/zi, încărcare 5 ore.

Plug raclor cu antrenare prin cablu

ACS Farm Construct furnizează sisteme de îndepărtare a gunoiului prin cablu, pentru alei de până la 180 m, în mai multe variante. Sistemele se remarcă prin ușurinţa în utilizare, rezistenţa îndelungată și eficienţă.
La selectarea produsului potrivit, aveţi la dispoziţie mai multe opţiuni: împingătoare ghidate sau de tipul celor care rulează pe podea, precum și multe alte împingătoare de podea în formă de V sau cele pentru podele tip grătar, cu braţe pliante și raclete speciale pentru pardoseală. Toate produsele asigură o curăţare performantă a grajdului și adeziune pe podea, mulţumită construcţiei robuste și a contragreutăţii.

plug raclor dejectii
Plug raclor cu antrenare prin cablu

• Soluţia perfectă: Pentru alei cu lungime de până la 180m
• Prietenos cu animalele: recunoașterea obstacolelor, operare silenţioasă și curăţare de performanţă
• Flexibilitate maximă: disponibil în mai multe versiuni, prevăzute cu braţe pliante și opţiuni adiţionale pentru instalare
• Tehnologie testată: rezistent pe podele din beton
• Utilizare economică: se asigură operarea continuă și scade timpul de muncă datorită unităţii de control ușor de utilizat

Plug raclor cu antrenare pe lanţ

Sistemele de îndepărtare a gunoiului cu antrenare pe lanţ au fost concepute pentru alei de până la 100 m și se evidenţiază prin construcţia robustă și performanţa în curăţare, cu operare continuă. Acest lucru este posibil datorită mecanismului de antrenare ușor de manevrat, prevăzut cu un scripete, un lanţ de 22 m special construit, un lanţ de tensionare care nu necesită întreţinere și un sistem reglabil de protecţie împotriva supraîncărcărilor. Contragreutatea acestui sistem conduce la efectul optim de curăţare și este ușor acceptat de animalele din grajd.

plug lant
Plug raclor cu antrenare pe lanț

 

• Gamă variată: Pentru alei de până la 100 m
• Extrem de economic: unitate de control ușor de utilizat pentru operare 24/24 h
• Costuri de întreţinere reduse: lanţ de tensionare și protecţie în caz de supraîncărcare
• Curăţare performantă: aderenţă pe podea prin contragreutate

Pentru alte oferte de sisteme si echipamente evacuare dejecții, răsfoiește magazinul nostru sau contactați echipa ACS Farm Construct  pentru recomandări.

Recomandă articolul:

Newsletter

Introdu adresa ta de e-mail mai jos pentru a te abona la newsletter-ul nostru