Robot de muls DairyRobot R9500

Robot de muls DairyRobot R9500

GEA

Robot de muls DairyRobot R9500 de la GEA ce poate mulge 60-70 de vaci. Cu sistem „In-Liner Everything” cu ajutorul căruia se face curățarea și spălarea sfertului, uscarea, premuls, stimulare, mulsul propriu zis și dezinfecția.

Cere oferta de preț

Robot de muls GEA DairyRobot R9500

Robot de muls DairyRobot R9500 de la GEA poate mulge 60-70 de vaci. Sistemul unic „In-Liner Everything” cu ajutorul căruia se face curățarea și spălarea sfertului, uscarea, colectarea primului jet, stimularea, mulsul propriu zis și dezinfecția acestuia la sfârșitul mulsului.

Calitate excelentă a laptelui!

Precizie constantă de pregătire a fiecărui mamelon, la fiecare mulgere!

Modulul de muls al robotului R9500 funcționează constant şi independent, zi și noapte.

Vacile sunt creaturi ale obişnuinţei şi se simt bine în rutina de muls standardizată și calmă, care are loc în boxa deschisă.

Fiecare pas face parte dintr-un proces uniform, rapid și confortabil, care are loc în interiorul sistemului de muls, printr-o singură fixare, în unități individuale. Stimularea mameloanelor, curățarea (sau pre- înmuierea, în funcție de țară), uscarea, pre-mulgerea, colectarea laptelui şi post-înmuierea, toate se petrec fără greşeală în interiorul sistemului, imediat după ataşare. Rutina constantă, procesele de igienă temeinice şi protecţia blândă din cupele mameloanelor sunt cheia calității excelente a laptelui!

Identificarea și poziționarea vacilor.

 • Distribuirea de furaje concentrate.
 • Atașarea cupei pentru muls.

O dată ce vaca este identificată, dimensiunea boxei este ajustată individual.
De îndată ce un drept de muls a fost detectat prin intermediul sistemului de identificare, dimensiunea boxei va fi adaptată la dimensiunea vacii, datorită jgheabului reglabil. Astfel, ugerul se află întotdeauna în aceeași poziție, permițând o fixare rapidă. Acest lucru nu economisește doar timp, ci și energie.

Atașarea cupei de muls.
În cazul DairyRobot R9500, brațul robotic de fixare se mișcă sub ugerul vacii printr-o singură mișcare. În calitate de pionieri ai detecției mameloanelor cu cameră 3D, obținem un timp de atașare de 14 secunde în condiții optime, cu un minim de mișcări. De îndată ce cupele de muls sunt atașate, toate motoarele se opresc. Așa-numitul nostru MilkRank urmărește mișcările vacii, fără a utiliza energie. În cazul în care o cupă de muls este lovită cu copita furtunurile scurte de lapte se asigură că aceasta nu poate cădea pe podea, să se murdărească. În schimb, va fi reatașat imediat.

Un proces de muls complet.

Întregul proces de muls este conceput să fie igienic, eficient și confortabil atât pentru dumneavoastră, cât și pentru vacile dumneavoastră. Experimentați un muls sigur, delicat, rapid și complet!

Tehnologia unică In-Liner Everything® (în interiorul sistemului)

Rutina de muls In-Liner Everything® realizează fiecare etapă a procesului de muls, de la stimulare la muls și dezinfectare, într-un singur accesoriu – complet protejat în interiorul paharului de muls.

Atașare – stimulare

Proces eficient de pregătire în “interiorul sistemului”:

În cazul DairyRobot R9500, întreaga procedură de mulgere are loc “în sistem”, în interiorul cupei de muls, printr-o sigură atașare. Stimularea mamelonului începe în momentul atașării cupei, pregătind cu grijă ugerul pentru muls.

Curățare – Pre-mulgere

Sigur din punct de vedere igienic:

Odată cupa ataşată, începe procesul de curățare sau pre-in- mulgere, în funcție de reglementările țării, care este urmat de uscare si pre-mulgere. Un sistem de senzori ai laptelui începe imediat să analizeze laptele, verificând conductivitatea, culoarea și temperatura.

Muls

Colectarea optimă a laptelui: În timpul mulsului, dispozitivul suspendat MilkRack și aparatul de muls se pot adapta cu ușurință la mișcările naturale ale vacii, fără a exercita o presiune inutilă asupra ugerului. Senzori suplimentari monitorizează curgerea din fiecare unitate, măsurând în același timp volumul de lapte.

Post-înmuiere – Desprindere

Grijă optimă pentru uger: Când unitatea individuală încheie procesul de muls, începe procesul de post-înmuiere. Soluția de înmuiere se aplică uniform pe pielea mamelonului, conferind protecție ideală împotriva agenților patogeni care provoacă mastită. Prin îngrijirea automatizată a ugerului, fiecare vacă iese din DairyRobot R9500 perfect protejată până la mulgere.

in liner everything
senzor numarare celule

Senzorul revoluționar de numărare a celulelor DairyMilk M6850.
Pe lângă conductivitate, culoare și temperatură, putem analiza chiar și clasele de celule din fiecare sfert.

post imersie

Post-înmuiere precisă în cupa de muls.

Procesul de post-înmuiere în interiorul cupei de muls asigură o distribuție uniformă a agentului de dezinfecție, fără urme de pulverizare. Soluția de dezinfecție va fi aplicată pe fiecare mamelon în timp ce acesta se află încă sub vid și este întins în manșon. Această metodă permite ca produsul de imersie să pătrundă în toate pliurile și ridurile mameloanelor. Atunci când cupele de muls sunt îndepărtate, suprafața mamelonului este perfect acoperită.

Curățarea și dezinfectarea cupei de muls. Curățarea sistemului.

spalare robot 1

DairyRobot R9500 menține manșoanele de muls curate și pregătite pentru
următoarea vacă. După detașare, MilkRack se balansează imediat sub CIP.
Aici, manșoanele de muls sunt curățate la exterior și dezinfectate la interior
cu apă, acid peracetic și aer comprimat, iar reziduurile de înmuiere sunt
clătite. Dezinfecția intermediară de înaltă calitate, sigură și eficientă, evită
contaminarea încrucișată între vaci!

Logistică internă inteligentă

spalare 2

În timp ce unitatea vă mulge convenabil vacile în locul dumneavoastră, DairyRobot R9500 se ocupă, de asemenea, de un flux constant de lapte perfect proaspăt. Receptorul de lapte, valvele și pompele cu frecvență controlată din unitatea de recepție au grijă de un flux lin de transport al laptelui către tancul de lapte

Design modern și sofisticat: fiecare parte a robotului R9500 a fost gândită până la cel mai mic detaliu.

Cadru final cu ecran tactil la nivelul ochilor și ergonomic: La locul de muncă curat aveți o vedere clară a vacii și acces liber la uger în orice moment.

Unitatea de alimentare separată alimentează până la patru boxe DairyRobot R9500 cu electricitate, aer comprimat și apă, precum și agenți de curățare, imersie și dezinfectare. Cu cât conectați mai multe boxe la unitatea de alimentare (max. 4), cu atât economisiți mai multă energie per boxă.

Unitatea de colectare – Laptele este transportat cu grijă de la uger prin senzori până la colectorul de lapte, pe drumul cel mai scurt.

Jgheab de alimentare – Jgheabul de hrană se balansează în lateral, eliberând calea pentru ca vaca să iasă rapid din cutie.

Poarta de intrare și ieșire – Vaca intră în boxă din lateral și iese fie în lateral, fie drept înainte.

Modulul de muls cu unitate robotizată – Pentru un muls liniștit încă de la început, brațul robotic se balansează sub vacă printr-o singură mișcare. Apoi urmează fiecare mișcare a vacii fără a folosi energie, în timp ce cupele nu pot cădea pe podea.

5

Strategie unică de platformă.
Modulul inovator pentru boxele de muls este inima sistemelor noastre de muls automat și poate fi găsit atât în sistemul nostru de muls în boxe DairyRobot R9500, cât și în sala de muls rotativă automată DairyProQ. Prin urmare, vă putem oferi soluții personalizate de la 40 la mai mult de 1000 de vaci pentru:

 • Mulsul voluntar al vacilor individuale
 • Mulsul în grup al grupurilor de vaci la ore fixe de muls
6

DairyRobot R9500 vă va face extrem de flexibil în ceea ce privește conceptul de grajd și rutina de muls: Alegeți un design individual al grajdului care să vă susțină cel mai bine rutina de lucru și aranjați boxele așa cum doriți – fie că este vorba de clădiri noi sau existente. Optați pentru mulsul voluntar sau pentru mulsul în grup la ore fixe de muls și ajustați traficul de vaci în funcție de preferințele dumneavoastră.

7

Economisește extrem de mult spațiu ca sistem cu o singură boxă sau cu mai multe. 
Cu o amprentă la sol de 5,3 m² și cea mai mică înălțime a boxei, boxa compactă are cel mai mic spațiu necesar de pe piață. Atunci când se aranjează mai multe boxe, se poate economisi până la 40% din spațiu în comparație cu alți roboți de muls. Acest lucru reduce costurile de investiție și crește profitabilitatea.

 

Conceput pentru dumneavoastră.
Planificarea optimă pentru ferma dumneavoastră este personalizată în mod individual de către specialistul nostru în planificare: de la prima schiță până la cel mai mic detaliu, în conformitate cu infrastructura existentă la fața locului, în funcție de dorințele dumneavoastră și de cerințele efectivului dumneavoastră.

8
9

J-flow
Practic pentru boxe individuale, precum și pentru boxe multiple dispuse cap la cap sau una lângă alta.

10

K-flow
Permite poziționarea boxelor pe un rând.

Versatilitate în utilizare.
DairyRobot R9500 poate fi utilizat în mod flexibil: Intrarea laterală ghidează intuitiv vaca în boxă și poate fi combinată cu o ieșire dreaptă (J-flow) sau cu o ieșire laterală (K-flow). Astfel, puteți aranja boxele după cum doriți – de sine stătător ca singură boxă, precum și una lângă alta sau în rând ca un sistem de mai multe boxe.

Se potrivește peste tot.
Fie că este vorba de un nou grajd, de o modernizare sau de modificarea unei săli de muls existente, planificați instalarea robotului în felul dumneavoastră. DairyRobot R9500 este soluția dvs. universală care poate fi integrată aproape oriunde. De exemplu, dacă vă amplasați noul robot de muls într-o sală de muls veche, puteți folosi groapa existentă.

mulsul voluntar dairyrobot r9500
Mulsul voluntar cu trafic liber al bovinelor: Boxă unică cu post-selecție după muls
muls in grup Dairyrobot r9500
Mulsul în grup la ore fixe: Configurarea paralelă a boxelor

Face ca totul să fie posibil.
Dumneavoastră decideți ce stil de muls și ce trafic de vaci este potrivit pentru dumneavoastră.

Puteți combina mulsul voluntar într-un sistem cu o singură boxă sau cu mai multe boxe cu circulația liberă, semi-ghidată sau ghidată a vacilor. În funcție de stilul de trafic al vacilor pe care îl alegeți, ați putea să vă împărțiți grajdul în zone separate: hrănire, odihnă și mulgere. Știați că un concept de trafic al vacilor implementat inteligent poate economisi până la 5 ore de timp de lucru pe vacă și pe an?
Robotul nostru de muls poate fi, de asemenea, combinat cu avantajele unei săli de muls în grup: Dispunerea paralelă a boxelor permite o mulgere în grup automatizată și eficientă, la ore fixe de mulgere.

plan
Mulsul voluntar cu trafic semighidat al bovinelor: Sistem cu mai multe boxe pe rând cu preselecție, precum și cu ieșire ghidată și postselecție.

Legendă
A. Pre-Selecție
B. Sala de așteptare (înainte de muls)
C. Ieșire dirijată
D. Poarta de trecere
E. Post-Selecție
F. Zona pentru nevoi speciale

Porți de selecție pentru o eficiență ridicată a muncii

Combinați DairyRobot R9500 cu un sistem de selecție. Cu o post-selecție, puteți ghida automat vacile către zona pentru nevoi speciale după muls, dacă este necesar. Aici vă puteți ocupa cu ușurință de aceste vaci. O preselecție asigură că numai vacile care sunt pregătite pentru muls au acces la robot. Acest lucru duce la o producție optimizată, deoarece boxa nu poate fi blocată de alte vaci.

Unic la GEA: Mai multe boxe devin un singur sistem.

Cu conceptul nostru unic de ieșire dirijată, optimizăm traficul de vaci direct în fața sistemului de boxe multiple. Vacile care au fost mulse sunt ghidate direct spre ieșire fără a intra din nou în zona de așteptare, astfel încât vacile care au fost mulse să nu fie amestecate cu cele care urmează să fie mulse. Acest lucru reduce stresul și poate crește performanța sistemului.

Opțiuni:

 • Mulsul voluntar (ore de muls în regim liber) sau mulsul în grup (ore fixe de muls)
 • Sistem cu o singură boxă sau cu mai multe boxe
 • De sine stătătoare, în rând sau alăturate, cu sau fără groapă de muls
 • Opțional în cazul ieșirii dirijate (atunci când boxele sunt aranjate în rând)
 • Trafic de vaci liber, semi-ghidat sau ghidat
 • Cu zonă integrată pentru nevoi speciale, dacă doriți
 • În combinație cu pășunatul, dacă este necesar

Procesul de muls. Managementul vacilor. Mediul de lucru.

PERFECT PLANIFICATE.

Eficient, igienic și prietenos cu animalele: DairyRobot R9500 mulge automat efectivul de animale pentru dumneavoastră zi de zi. În același timp, vă oferă funcții de gestionare extrem de confortabile: Ecranul tactil cu design intuitiv și panoul de comandă vă arată starea procesului de muls curent. Preluați controlul oricând doriți și, dacă este necesar, puteți interveni în orice moment în procesul de muls.

 • muls eficient și prietenos pentru bovine, pentru o calitate optimă a laptelui și pentru sănătatea animalelor.
 • rutine de lucru flexibile și economire de timp.
 • gestionare a sarcinilor zilnice mai rapid, ușor și convenabil într-un loc central.
 • cea mai bună vizibilitate și de acces nerestricționat, sigur și confortabil la uger în orice moment.

Confortul de lucru la locul dumneavoastră atractiv de muncă.

Vă puteți ocupa cu ușurință de toate bovinele aflate pe distanțe scurte cu o singură persoană la un loc de muncă ergonomic și curat. În plus, vă bucurați de o liniște divină, deoarece DairyRobot R9500 este unul dintre cei mai silențioși roboți de pe piață.

12

Gestionarea centralizată a tuturor vacilor.

Fiecare fermier știe că 20% dintre vacile sale au nevoi speciale și, prin urmare, necesită 80% din timpul său de lucru. Dar există un mare sprijin: în timp ce DairyRobot R9500 se ocupă de muls, funcția GuidedExit și porțile de selecție optimizează traficul de vaci pentru a gestiona eficient întregul efectiv.

DairyRobot R9500 are grijă de fiecare vacă. Nu este nevoie de o sală de muls suplimentară.

Loc de muncă modern, funcții inovatoare.
Doriți să verificați, să tratați, să antrenați sau să uscați o vacă, să interveniți în procesul de muls sau să o atașați manual? Panoul de comandă este poziționat ergonomic la locul dvs. de muncă curat. Ecranul tactil vizualizează procesul de muls. Porniți modul de separare pentru a mulge vacile cu nevoi speciale în grup, una după alta. Acest lucru economisește timp și este deosebit de eficient.
Actualul dumneavoastră centru de gestionare a laptelui și de management.
Sunteți în căutarea unui sistem de muls automat cuplat cu un volum de muncă redus? Centrul de management și de gestionare a laptelui concentrează toate funcțiile și componentele într-o zonă centrală, ceea ce face posibil ca o singură persoană să facă toată treaba: Puteți instrui, mulge, verifica și asista toate vacile cu nevoi speciale la distanțe scurte, oricând se potrivește programului dumneavoastră.

 

Accesul la uger în orice moment.

Îngrijirea așa-numitelor vaci cu nevoi speciale este deosebit de ușoară pentru dumneavoastră în boxa de muls curată. Cadrul de capăt cu lumină integrată pentru uger vă protejează și, în același timp, vă oferă o vedere perfectă a ugerului. Ca niciun alt robot de muls, DairyRobot R9500 permite accesul liber la uger, de exemplu pentru a instrui mulgătorii începători. Dacă vă ocupați de anumite vaci direct după muls, economisiți o etapă de lucru în plus!

Procesul de muls în timp real.

Modul de vizualizare în direct vă arată în timp real procesul actual de muls: urmăriți creșterea producției de lapte a fiecărei vaci direct pe ecranul tactil, controlați și optimizați parametrii sistemului cu doar câteva clicuri.

acces la uger

Gestionarea mobilă a efectivelor și a fermei prin intermediul aplicației.

În urmă cu 35 de ani, GEA a fost un pionier în analiza datelor digitale în sala de muls. Acum, este timpul să faceți următorul pas cu GEA DairyNet®: utilizați funcțiile inovatoare de planificare, analiză și documentare și dezvoltați-vă pentru a descoperi următorul nivel de agricultură inteligentă.

GEA DairyNet® pentru gestionarea efectivelor și a fermei.

Toate datele despre animale și ferme dintr-o singură privire. GEA DairyNet® face ca informațiile cheie ale fermei dumneavoastră să fie disponibile dintr-o singură privire. Software-ul este extrem de ușor de utilizat, iar funcțiile sunt inteligente și inovatoare. Sarcinile curente, analizele, notificările și rapoartele vă permit să gestionați mai ușor rutina zilnică a cirezii și a fermei dvs.

Biroul dvs. pe un smartphone.

Aplicația DairyNet® face ca managementul efectivelor și al fermei să fie mobil. Dispozitivele conectate se sincronizează automat. Fiecare introducere de date vă aduce pe dvs. și pe angajații dvs. la zi, oricând și oriunde!

Menținerea sănătății animalelor, optimizarea reproducerii.

Fie că detectează o activitate scăzută în grajd sau o vacă în călduri, GEA CowScout vă avertizează atunci când o vacă are nevoie de atenția dumneavoastră. Sistemul de monitorizare vă permite să reacționați imediat. Opțional, vă ghidează direct către locația curentă a unei anumite vaci. De la prima alertă și până la documentarea tratamentului sau a inseminării cu succes, GEA DairyNet® și GEA CowScout lucrează împreună fără probleme!

gea dairyrobot r9500 robot milking system 2022 RO
aplicatie mobila gestiune animala
14
15

Informații complete despre sistem. Costuri de operare reduse.

Monitorizare online și servicii transparente.
Urmăriți sistemul de funcționare. Puteți verifica în mod convenabil parametrii relevanți cu ajutorul software-ului de monitorizare a sistemului. La cerere, echipa noastră de service se poate conecta la sistemul dumneavoastră de muls prin acces online pentru a putea oferi asistență de la distanță. Contractele noastre de service asigură costuri calculabile și transparente – inclusiv întreținerea programată.

Monitorizarea laptelui per sfert fără costuri de funcționare.

Senzorii noștri de lapte nu au nevoie de resurse sau reactivi și necesită foarte puțină întreținere. Analiza continuă a fluxului de lapte permite monitorizarea la nivel de sfert și un rezultat individual pe sfert care vă oferă datele relevante mult mai devreme decât alte metode. Orice abatere va fi indicată și acest lucru vă ajută să mențineți sănătatea efectivului.

Producții de lapte vizibile.

Transparența este o prioritate de top și începe cu valvele și receptoarele noastre de lapte. Componentele transparente permit controale vizuale, iar receptoarele noastre mici asigură o curățare care economisește energie și resurse. Valvele de lapte separă în mod fiabil laptele din tancuri de laptele de vițel. Pompele eficiente din punct de vedere energetic transportă ușor laptele de cisternă către tanc, în timp ce laptele de vițel va fi colectat în sistemul de separare a laptelui de vițel.

S-ar putea să-ți placă și…